24 Ağustos 2011 Çarşamba

Sen Neymişsin Be Sosyal Medya!


Epey zamandır sosyal medya içerisinde bende varım. Facebook, Twitter, LinkedIn, Flickr, Tumblr vs. derken sanal alemde epey aktif olmaya başladım.

Eskiden daha sıradan amaçlarla bu siteleri ziyaret ederdim yazdığıma, çizdiğime, paylaşımlarıma vs.bu denli önem vermezdim.

Ne oldu da birden bu farkındalığa vardım derseniz, dün katıldığım Sosyal Medya ve IK isimli tablet seminer. Semineri İpek Aral Kişioğlu verdi. İpek Hanım'ı artık hepiniz biliyorsunuz zaten. Dün yeni birşeyin farkına vardım. Kendisi hem şahane bir Ik profesyoneli ama bir taraftan da inanılmaz içimizden biri. Kendisini dinlerken, yazdıklarını okurken o kadar yakın buluyorsunuz ki kendinize eğitimden aldığınız verim bu içtenlik sebebiyle en az %30-40 artıyor.

Dün sosyal medya hakkında ne kadar boş olduğumu fark ettirdiği için bana gerçi biraz  kırıldım kendisine ama neyse :)

Evet özellikle benim gibi IK'ya kafasını takmış biri olarak sosyal medyanın nasıl bir cennet olduğunun daha da geç kalmadan farkına varmak gerek. Düşünsenize sadece Facebook'da kayıtlı Türk kullanıcı sayısı 28 milyon!!!

Evet yazının bu kadarlık kısmını gün içinde ofiste yazdım ve günümün ciddi bir kısmını sosyal medya hakkında araştırma yaparak geçirdim. Şu an saat 22:20 Fakat içine girdikçe çok eksik olduğumu ve elimdeki bu kadarcık bilgi ile bu konuda birşeyler yazamayacağımı anladım. Bir de asıl ilginç tarafı bu konu fazla ilgimi çekti ve olabildiğince detaylı ilgilenmek istediğimi fark ettim. Birkaç kaynak buldum. Türkçe ve İngilizce kaynaklar. Ama üzerine düşüp ilgilenmek gerek. Dün sunumda İpek Hanım'ın bizimle paylaştığı sunumu Kaynağım İnsan'dan tekrar incelemem gerek vs. İşin kısası şudur ki sosyal medya bir okyanusmuş ve ben içinde bir su damlasıymışım. Bu konu hakkında kapsamlı bilgi edinip sonra sizlerle paylaşmak istiyorum.

O arada sizinle paylaşmak istediğim birkaç konu olacak ama. Bir haftadır yaşadığım uykusuzluğa bu gece yenilmezsem size hem ofis hikayelerimden hemde geçen haftaya damgasını vuran dövme maceramdan kısacık bahsetmek için can atıyorum. : )

Sevgiler....


2 yorum:

  1. Kaynak arayışım devam ediyor.

    Bu konuda önerileri olanlar? Buraya ya da gulsunmuftugil@gmail.com'a yazabilir mi? :)

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Gülsün, güzel sözlerin beni şımartıyor ve de çok motive ediyor, Teşekkür ederim :)

    Faydam olduysa, bu benim için en büyük ödül.

    Sevgilerimle,

    İpek

    YanıtlaSil