12 Ağustos 2011 Cuma

Gün Ortası Ajansı :)

Bir süredir her sabah ilk işim ofise girer girmez bilgisayarımı açıp, kariyer portallarına girip IK Müdürü başvurularını ön elemeden geçirip yöneticime sunmaktı. 21 yaşında ki santral memurlarından 58 yaşında ki emekli güvenlik memuruna kadar başvurmayan kalmadı, sağolsunlar güzel ülkemizin güzel insanlarını bu çaresiz durumlara düşürenler sağolsun! Umut, fakirin ekmeği pek tabi. İnsan işsiz, güçsüz kalmaya, evine ekmek götürememeye kalsın yapmayacağı saçmalık yok.

Ama takdir edersiniz ki bu durum bizler içinde gayet zor. Ali Sabancı'nın takdiğini başıma gelen bu olayda hepten anlayıp, takdir edip, kabule geçtim. :)

IK departmanını bu kadar düşünen başka bir yönetici olamaz kanımca işbaşvurularını ücretli yaparak hem IK'nın zamanını ziyan etmiyor gereksiz başvurularla, hem de toplanan parayı sosyal sorumluluk projelerine akıtyor. Akıl mı akıl kimse boşuna Ali Sabancı olmaz.

Neyse efendim malumunuz epey vakit önce yazmıştım bir önce ki IK Müdürü maceramızı sütten ağzımız yandı yoğurdu deep-freezee atıp dondurma kıvamında yemeye karar verdik, üflemek bizi kesmedi.

Epeyce bir zaman aradık, taradık, bir sürü görüşme yaptık. Sağolsunlar, yorulup bu hiç de merkezi olmayan işyerimize teşrif ettiler. Biz onları tanıdık, mutlu olduk. Ama en nihayetinde bir kişi istihdam edilecek pozisyon için doğru olduğunu düşündüğümüz seçimi yaptık.

15 yıllık IK deneyimli, Türkiye'nin en büyük tekno-marketlerinin birinde 7 yıl yöneticilik yapmış bir beyefendi ile el sıkışma arifesindeyiz.

Bu bağlamda SecretCv'ye de teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Bu portala karşı ön yargımızı yenmemizi sağlayan Serra Hanım' a da tabiki :) Bu yazımı onunla da paylaşacağım...

Bu arada SecretCv demişken geçen gün kargo ile Avukat Ergun İNCE tarafından kaleme alınan İş Hukuku kitabını yolladılar bize. Bütün müşterilerine sunulan bir hizmet. Bugüne kadar hayatımda okuduğum en yalın ve net yazılmış İş Hukuku kitabı önemle tavsiye ediyorum.

Şimdilik bu konu ile ilgili yazacaklarım bu kadar. Bize şans dileyin yeni müdürümüzle her şeyin çok güzel olur umuduyla, şimdilik hoşçakalın.

Bu arada birde özel not; Yarın yıllardır planlayıp bir türlü cesaret edemeğim dövmemi sanırım yaptırıyorum. En kısa sürede bunu da paylaşacağım sizinle...

Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder