6 Eylül 2011 Salı

Evlilik Bize Ne Yapıyor?

Merhaba...

Tatil bitti Gülsün yine masasının başında... Dün o kadar yoğun ve yorucu geçti ki bloga giremedim. Bugün ofiste bulduğum ilk anda daldım buraya. Tatil de nedendir bilmem aklıma hep Evlilik & Kariyer konusu takıldı. Evliliğin kariyere etkilerini düşündüm, durdum. Yok yok evlenmiyorum :) Neden aklıma takıldı onu da bilmiyorum.

Evlilik kariyere ne yapar sorusunun cevabı da hemen her şeyde olduğu gibi kişiden kişiye değişiyor. Evli olup kariyerinde zirveye çıkanlar da var, çoluğa çocuğa karışıp elini eteğini çekenlerde var. Bu dönemde eşlerin desteği, evlilikten beklentileri, kariyere bakış açısı önemli tabi. Aynı pencereden hayata bakıyor olmak, ortak paydada buluşmak vs.



Evlilik, bana göre hayatı paylaşma, aşk, sevgi  vs olmanın yanı sıra biraz da 'Güçlerin Birliği' bu benimkide fazla duygudan yoksun bir bakış mı bilmem ama doğru bir evlilik kariyer gelişimi için şahane bir başlangıç dahi olabilir. Yok yanlış anlaşılmasın bu evliliğe salt bakış açım değil pek tabi, sadece bana göre olayın bir bacağıda bu olabilir.

Yolun karşı tarafına geçip bakarsak bir de kariyerinin zirvesinde evlenip çocuk sahibi olup elini eteğini çekenler var. Elbette bu da bir tercih doğruluğu yanlışlığı ne kadar tarışılır bilinmez....



Amaaaaa;
Ben artık bu blogda yazılanlar hakkında okuyucalar ve takipçilerden de fikir bekliyorum. Özünde alt tarafı sıradan bir bloggerım profesyonel yazmıyorum ve sizlerin yorumları, fikirleri benim yazma gücümü ateşliyor ve konu ile igili zihnimi açıyor. Mesela Serhat Bey unuttu beni ve blogumu diye direkt bir sitem ediyorum. :)

Blog üzerine çalışıyorum. Tatilde de fikrine güvendiğim ve işi bilen insanlardan yardım alarak gulsunmuftugil.blogspot.com'u http://www.gulsunmuftugil.com/ haline dönüştürme kararı aldık. Daha seri, daha mesleki ağırlıklı yazılar paylaşacağım. Forum, video, okuyucu yorumları ve buna benzer başlıklar altında daha düzenli bir site halinde hayatımıza devam edeceğiz.

Bu konuda da varsa fikir ve önerilerinize cidden çok ihtiyacım var. Size basit ya da sıradan gelen bir fikir benim ve sitem için çok önemli olabilir. Lütfen kıymetli fikirlerinizi benden esirgemeyin.

Yeni site ve Evlilik&Kariyer konularında lütfen bana yazın... Buradan ya da gulsunmuftugil@gmail.com adresinden...

Sevgilerimle,

3 yorum:

  1. Sevgili Gülsüm ,

    Bloğunu birkaç zamandır yakından takip ediyorum.Evlilik ve kariyer konusu ile ilgili yazını okuyunca henüz 15 aylık evli ve yakın zamanda iş değişikliği yapmış biri olarak birşeyler yazmak istedim.Öncelikle belirtmeliyim ki evliliğin bencede bir güçler birliği olması gerekiyor.Kendi adıma konuşacak olursam ben sürekli sevgili eşimden iş hayatı ile ilgili fikirler,yorumlar almaya çalışıyorum.Ona yaşadıklarımı aktarıyorum ve farklı bir gözle olaylara nasıl bakmam gerektiği konusunda derin fikir alışverişlerinde bulunuyoruz.Tabi ki bu benim şansım olsa gerek..Uzun mesai saatlerinde evde hanımın yolunu gözlediği ya da şehir dışı seyehatlarde yalnız uyuduğu günler de olmuyor değil ama her durumu anlayışla karşılamayı biliyor..

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle kocaman bir Günaydın;

    Saatlerimiz 09:15i gösterirken açtığım ilk sayfanın sizin blogunuz olması sizi unutmadığımın en önemli göstergesi olsa gerek:)
    Sayfanıza dünde bakmış herhangi bir yazı göremeyince üzülmüştüm.Bugün nihayet yeni yazınızı okudum ve adımın geçtiği satırlar beni gülümsetti.İlgi ve alakanız için öncelikle yürekten teşekkür ederim:)
    Konu ile ilgili fikrimi söylemeden önce işlerin yoğunluğu,yeni iş arama ve mülakat maceralarım bu arada kitap okumalarım ve bekar bir erkek olarak yemek yapma telaşlarımda hayatıma eklerseniz beni gülümseyerek yad edeceksinizdir:)

    Teşekkürümü ve durum bildirimi yaptıktan sonra konu ile ilgili bende fikirlerimi yazmak isterim.

    Türkiyede gerek geçmişten gelen tırnak içindeki ''kültürümüz!'' gerekse malesef iş verenlerin zihniyeti evliliği kariyer basamaklarında birer tehtid haline getiriyor.Tabiki bu durumdan en çok kadın çalışanlarımız etkileniyor.

    Bir çok şirkette çalışan arkadaşlarımdan aldığım duyum evlendikten sonra hamilelik döneminde iş yerinden yoğun baskı aldığı hatta ayrılmak için zorlandığı yönünde olduğunu baz alırsak durum gerçekten tüyler ürpertici.

    Tabii bu bahsettiğim şirketten şirkete değişebilecek bir durum ama üzülerek söylemeliyimki durum genel itibariyle bu yönde.

    Öte yandan az öncede değindiğim geçmişten gelen ''kültür''! var.Her ne kadar şiddetlede karşı çıksam bazı zihniyetlerin değişmesi zaman gerektiriyor malesef.
    Bizler ''eş,arkadaş,sevgili,dost,vs...'' olarak ne zaman ki sahiplenmiyeceğiz karşımızdakini,ne zaman ki bir birey olarak onun tüm kararlarına saygı duyacağız ve hayatlarımızı birleştirdiğimizi bunu daha güzel bir hayat elde etmek için yaptığımızı kavrayacağız o zaman ülkemizde kadınların çalışma alanları ve hayatları! o kadar genişleyecektir.

    Yazımı tamaladıktan sonra şöyle bir okudum ki baya olumsuz bir kısmı üzerinden yürütmüşüm düşüncemi.Ama bu yazımla birlikte bakarız daha farklı açılardan ele alınan yorumlarda gelebilir.Ben bu seferlik konunun negatif tarafından ele aldım ve düşüncelerimi dile getirdim.

    Diğer yorumları bende sizin gibi bekliyorum gülsüm hanım.

    Saygı ve sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Ezgi,

    Öncelikle blogumu takip etmen beni çok mutlu etti. Maalesef ki işlerin bu ara fazlaca yoğun olmasından dolayı hep aklımda olan blogumla ilgilenemedim.

    Yorumun için çok teşekkür ederim. Ne kadar şanslısın ki böyle bir evlilik yapmışsın. Darısı hepimizin başına demekten başka ne olabilir ki :)


    Serhat,

    Nedendir bu kadar karamsarlık bilemedim ama bence o sözünü ettiğin makus talihi kırmak bakış açısını değiştirmek yeni yollar açmak bizim elimizde. Biz IK'cılara bu dönemde ciddi iş düşüyor. Yönetimi ikna etmek çalışanı kuruma bağlamak vs adımlarında en büyük pay bizim elimizde. Bence karamsarlık yerine neler yapabiliriz konularında düşünmek bize çok şey katacaktır.

    Bu arada siteye davet mailinde beni hem güldürdü hem utandırdı...

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil