19 Eylül 2011 Pazartesi

Biz ki Daha Kadın Şoförlere Bile Tahammül Edemiyoruz!!!


Kadınım diye demiyorum ama kadınlar hakikaten özel canlılar. Erkekler değil mi hayır pek tabi onlarda öyle ama bence evren kadınları farklı güçlerle var etmiş. Her şeyden önce anne olmayı kadına uygun görmüştür. Kadınlar derin düşünür, en aptal görünen bile aynı anda kafasında 40 tilkiye göbek attırır, ağlayarak, gülerek, severek, kaçarak vs vs her türlü işini halletmeyi becerir. Tüm bunları yaparken de akşama eve gidince ne yemek pişireceğini, kocasının gömleğini, çocuğunun ödevini, annesine yollayacağı temizlikçiyi düşünür. Biliyorsunuz ki hepsinin de üstesinden gelir.

Ama bazı durumlarda kadınlar hayatın çok gerisinde. Daha bu sabah ofisten arkadaşlarımla trafikte yol alırken dönen muhabbette kadın şoförlerin yeteneksizliğinden vb konulardan söz ediliyor. Her şeye tamam ama hayat içinde belli bir duruşu olup iyi kötü mürekkep yalamış insanların ağzından bu tarz cümleler duymak cidden insanı üzüyor. Üstelik bu cümleleri bir kadının yanında kurmaktan hiç ama hiç rahatsız olmuyorlar.

İş hayatında da kadınlar son bir süredir atağa geçmiş durumda. Geçmiş olmasına rağmen erkek iş ortakları ile aramızda dağlar kadar fark var. Ceo'lar, genel müdürler, yöneticiler hala büyük bir yüzdede erkek.

The World Ecenomic Forum'un hazırladığı Corporate Gender Gap Report 2010 (Kurumsal Cinsiyet Ayrımcılığı) raporunda kadın çalışanların yeteneklerinin yeteri kadar kullanılmadığını ortaya koyuyor.
Kadınların iş hayatına katılımı hakkında yapılan araştırmaya 500'ün üzerinde İnsan Kaynakları yöneticisi katılmış ve yaklaşık 25 soruya cevap verilmiş. Bakın sonuçlara ;

* ABD % 53, Kanada % 46, Finlandiya % 44 ile kadın istihadamında en yüksek oranlı ülkeler.

* Hindistan % 23 ile son sırada

* Japonya % 24, Türkiye % 26 ve Avusturya % 29 ile bu sıralamada yerini alıyor.

* Finans ve sigortacılık kadınların en çok faaliye gösterdiği sektörler.

* Tarım, madencilik, otomotiv vb. sektörlerde kadın istihdamı neredeyse sıfır.

* Dünya üzerinde kadın CEO oranıda erkeklere kıyasla yarısı kadar dahi değil.

Yavaş yavaş ülkeler Pozitif Ayrımcılık adı altında kadın istihdamına yönelmiş durumdalar. Bu konuda önlem alma gereği duymayan ülkelerde yok değil Brezilya ve Meksika örnek verilebilir.

Kadınlar hayatın her alanında olmalı en az erkekler kadar. Kadın istihdamına önem vermeyen şirketin ciddi problemleri olduğu kanısındayım. Erkek çalışanlara sevgim saygım sonsuz ama kadının elinin değdiği işin ışıldadığını lütfen kimse inkar etmesin.

Tez vakitte kadınları hayatın her alanında daha çok görmek temennisiyle... Belli mi olur belkide 'Kadın Cumhurbaşkanı' ne kadar hoş değil mi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder