21 Kasım 2011 Pazartesi

Midemde Kramplar!

Bir süredir şirket içinde neredeyse her daim eleman arayışı içindeyim. Hep derler ya hani IK'cılar iş görüşmesi sürecinden sonra çok sancı çektirirler adama arayacağız derler aramazlar, sen ararsın kafanı en karşıştaracak cevabı verirler. Tam olumlu kesin olacak derken kaparken ama yine de biz sizin yolunuzu kapamayalım daha iyi alternatifler çıkarsa mutlaka değerlendirip diyerek canınızı sıkarlar.

Peki siz bilir misiniz ki adayı davet edene ve o aday söz verdiği saatte görüşmeye gelene kadar bizlere ne sancılar çektirir?

Kariyer portallarına girilir, aday veri tabanından kriterler seçilir ve yüzlerce CV içinden uygun olanları çekmecelere atılıp, çıktıları alınır sonra tek tek hepsi aranır. Önce telefonda kısa bir iş tanımı hem de aday hakkında azcık da olsa fikir edinme çabası sonra ise görüşme daveti.

Sonra asistan arkadaşa bilgiler verilir ve adaya davet e-postası gönderilir. Daha sonra görüşme saati gelir çatar ortada ne aday ne bir şey...

Ararsın açmaz kimisi ise gayet rahat meşgule atar, telefonu suratınıza kapatır. Siz bütün gününüzü gelecek adaylara göre planlamışken o haber dahi verme teneüzülüne katlanmadan, üstelik aradığınız zaman telefonu suratınıza çarpar.

Pek tabi adaya işkence çektiren IK'cılar da vardır ama inanın ilk süreçte bizim çektiğimiz sancı da hiç yabana atılacak cinsten değil.

Bugün bunun gibi tam 3 adayla karşı karşıya kaldım. Departman yöneticime karşı çok zor duruma düştüm. Saygısız bir kaç kişi yüzünden uzun ve gereksiz açıklamalar yapmak zorunda kaldım. O kadar sinirlendim ki o öfkeyle kariyer.net'e girip aday hakkında yorum ya da rep verilecek bir buton aradım, bulamadım. Düşündüm de bu portallarda bunlar olmalı yeri geldiğinde aday yeri geldiğinde de işveren birbirini oylayabilmeli hem adaylar hemde işverenler için çok faydalı ve samimi bilgilere ulaşma şansı verebilir bu durum üstelik bu her iki tarafında kendine çeki düzen vermesine vesile olur.

Evet işte hep dediğim ve çok doğru olan bir gerçek yine karşımıza çıkıyor. Hayatın ve kaliteli yaşamın temeli saygı... Bugün karşıma çıkan 3 saygısız adaya buradan selam olsun... :)


Hadi birde güzel haber vereyim size blogumun en vefalı takipçisi Serhat nihayet sözümüzü dinledi ve kendi gibi IK'cı olan bir arkadaşı ile beraber bir IK blogu yazmaya karar verdiler. Pek de iyi düşünmüşler Serhat'ın iki yazısını okuma şansım olmuştu ver her ikisi de birbirinden başarılıydı. IK konusunda devamlı okuyan araştıran işi gücü IK olan bu genç adama ve arkadaşına sonsuz başarılar ne kadar önemli bilmiyorum ama her daim yanınızda ve arkanızdayım. Heyecanla bekliyorum ilk takipçiniz olmayı. 

Sevgiler...

1 yorum:

  1. İNSAN KAYNAKLARINA GENÇ BAKIŞ  ile İPEK HANİM'ın (İPEK ARAL KİSİOĞLU-KAYNAGIM İNSAN) yazdigi tanitim yazisi sayesinde oldu.İPEK. Hanimi buyuk bir hayranlikla takip eden ben yaziyi okur okumaz siteye girdim ve yazilanlara inceledim.O gün sadece bir blog incelediğimi düşünüyordum ve hayatima bu kadar güzellikler katacagını bilmemezdim

    Gerek İNSAN KAYNAKLARİNA GENC BAKİS blogu olarak gerekse GÜLSÜN hanimin kendisinden  öğrendiğim o kadar çok şey varki....

    Samimiyetini yazım diline yansitan ve etrafına ışık saçan meslekdaşım.sizi tanımaktan ve sizden birseyler öğrenmekten o kadar mutluyum ki...çıktığım bu yolda destekçim olduğunuzve ve bana ışık kattığınız icin bir kez de burdan yazarak teşekkür etmek istedim 
    İyi ki varsınız
                   ______________________________________

    yaziniz ile ilgili yorumuma gelince gercektende iki taraf icin karin ağrili bir dönem ve ne yazik ki is arayan kisilerde sürece hassasiyet göstermiyorlar.Görüşme  ve sonrasinda gösterilen saygı ve nezaket gercekten cok önemli.kariyer portallari icin sunduğunuz öneri gerçekten bu anlamda çok faydali.Hem şirketlerin geri bildirim ve mülakat gorusmelerindeki duzeni gozden gecirmeleri acisindan hemde adaylarin kendilerini ve davranislarini dikkate almasi acisindan oldukca guzel ve uygulanmasi cok pratik olan bir düşünce 

    Paylaşımınız icim tesekkürler:)

    Saygi ve sevgilerimle,

    Serhat levent KAHYAOĞLU

    YanıtlaSil