24 Ekim 2011 Pazartesi

FARKINDAYIZ.



Geçen hafta önce ciğerimizi yakan şehit haberleri daha onun sarsıntısıyla sallanırken Van'da ki sarsıntı. Güzel vatanımızın üzerinde kara bulutlar.

Kardeşi kardeşe kırdıranlar elbet birgün gelecek güçler birleşecek bunu bilin ve adımlarınızı buna göre atın. Gencecik bedenler toprağın altına analar, babalar bizim sizin hiç birimizin teselli edemeyeceği başına gelmemiş kimsenin anlayamayacağı kadar kederli. Acı, şaşkınlık, umutsuzluk ve elden gelen koca bir hiç.

İnsanlar sokaklarda bağrıyor... 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' Pek tabi onlar kahramanlarımız onlar manen hiç ölmüyor ama gidip birde gözü yaşlı anasına soralım O ne cevap verecek.

O yetmez gibi Van'dan gelen 7,2' lik deprem. Hava soğuk, ayaz, bebekler, yaşlılar, insancıklar. Enkaz altında son nefesini verenler,  enkaz altında bir ışıl görmekten başka hiçbir şey istemeden bekleyenler. Şimdide diyoruz ki 'Doğu'da deprem ilahi adalet, gebersinler.' Ne oluyor bize, biz aynı topraklarda yaşayan, aynı bayrağa inanan, aynı Cumhuriyet'in çocukları, aynı Atatürk'ün evlatları ne oluyor bize. Ne yapıyorlar bize? Bizi kim oyuna getiriyor, biz neden oyuna geliyoruz???

Sokağa çıkıp tepki gösteren, ellerinde bayrakları yüreğinde vatan aşkı ve şehitlerin acısı ile yürüyen insanlar sizi seviyorum sonsuz da saygı duyuyorum. Ama biz sokaklarda bağrırken birileri bizim gürültümüzü fırsat bilip sessiz sessiz altımız oyuyor farkında mıyız?
Bu ülkenin çalışan, üreten, sorgulayan insanlara ihtiyacı var.  Birlik olmak için gün bugündür. Düşmana fırsat verip depremde ölen yurttaşlarımıza 'oh oldu' demek değil onlara yardım etme zamanıdır.

Bu vatan nasıl kazanıldı bunu hatırlamak bir Sakarya'yı bir Çanakkale'yi düşünmek, nasıl bir vatanın evladı olduğumuz hatırlayıp, içimizdeki kudretin varkına varma zamanıdır. Sessiz çığlığımızı dünyaya duyurma zamanıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder