Yeni yepyeni bir blog yılların profesyonellerinden sonra konuya daha genç daha marjinal daha acemi gözle bakalım dedim... İnsan Kaynakları dünyada nerede Türkiye'de nerede bu çarkta biz neredeyiz olmazsa olmaz İNSAN kavramı hakkında kim ne düşünüyor kim düşünmeye bile değer bulmuyor. Hadi gelin bizde bizim penceremizden bakalım... Yurttan ve dünyadan güncel haberleri takip edelim fikirlerimizi paylaşalım yeni ufuklar yaratalım.
28 Eylül 2011 Çarşamba
Soru: Asansör'ü Nasıl Bilirdiniz?
Cevap: Hiç işte indirir, çıkarır.
Hadi ya bizim ordakiler iş bağlıyor pehh !!! :)
Dün akşam ki tablet pek iyi geldi bana... :)
Bir süredir sarmış durumdayım malumunuz tablet seminerlere. Ofisten çıkınca ayda en az 1 defa bir tablet canım istiyor. 3 saate sıkıştırılmış konsantre bilgiler, paylaşımlar her defasında şahane mentorler ve kalabalık sınıflar. Farklı sektörlerden farklı pfofesyoneller, yeni mezunlar,öğrenciler... Bu kaynaşmayı çok seviyorum. Çok enteresan ve birbirinden çok farklı bakış açıları... 10senedir sektörde bilfiil faaliyet gösterenle yeni mezunun bakış açılarında ki fark. Seviyorum bunu.
Ama dünkü tableti diğerlerinden farklı tutmazsam sanırım ayıp olur hayatımda hiç bu kadar gülmemiştim bir seminerde. Ama düşünsenize hemen herkes işten çıkmış kafalar bir milyon hele ki biz yetmez gibi 2 saatte yol çekmişiz üstüne... Eğlenceli ve yumuşak bir ortam olmasa kim neden tercih eder ki zorunluluk olmadan.
Eğitimci Ertuğrul Belen ;
General Motors ve PricewaterhouseCoopers'da uzun yıllar üst-yönetim danışmanlığı yapan Ertuğrul Belen, Business Networking Akademi kurucusu ve Sihir Mobilya markalar grubu Yönetim Kurulu üyesidir. Bugüne kadar yirmibinin üzerinde girişimci, profesyonel, melek yatırımcı ve STK'ya Türkiye'de bir 'ilk' olan Speed Networking ("Hızlı Tanınma") seansları ve Elevator Pitch ("Asansör Cümlesi) yarışmaları tasarlayan Ertuğrul Belen, Networking araştırma ve yorumlarını Sabah İK İşte İnsan köşe yazarı olarak paylaşmaktadır. Galatasaray Lisesi'nden sonra University of Wisconsin'de lisans ve sonrasında Kurumsal Hazine Yönetimi (CTP - Certified Treasury Professional) yüksek lisans eğitimini tamamlayan Ertuğrul, İSGİD (İstanbul Genç Girişimciler Derneği) Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, MARGİF (Marmara Genç İşadamları Federasyonu) Başkan Vekili, XING Türkiye Girişimcilik ve Startup Europe Melek Yatırım Elçisi (Ambassador), GYİAD (Genç Yönetici ve İşadamları Derneği) Başkan Yardımcısı ve JCI (Junior Chamber International) üyesi olarak Türkiye'nin önde gelen STK'larında aktif görev almaktadır. Ertuğrul, networking çalışmalarını özellikle Türkiye ve Avrupa'nın önde gelen melek yatırım kanallarında eyabi Ventures yatırım ortaklığında devam ettirmektedir.
Bu kadar yetkinliğe ben gönül rahatlığıyla şunu ekleyebilirim ki 'çok eğlenceli bir adam'
Konumuz 'Asansör Cümlesi Sunum Sanatı'
Nedir bu asansör cümlesi? Asansöre bindik 14. kattan ve lobiye iniyoruz. 13. katta asansör durdu ve dınn! karşınızda Ali Sabancı!!! eee ben zaten bunu bekliyordum. Aylardır IK ile aklımda olan şahane bir projem var bunu bence Türkiye'de ki en iyi IK uygulamalarına sahip firmanın (Pegasus) kurucusuna aktarmak. Aman Tanrım! ne şans... Ama ben ne yapıyorum. '' aaa merhaba Ali Bey, hebe hübe lüp lep ımmm şey aslında ben hebe hübe lüp'' dınn! lobideyiz.... :(
İşte tam bu noktada 'asansör cümlesi' giriyor devreye. Kısıtlı zamanda en etkili cümleyi kur ve en azından bir kartvizit ya da randevu kap. Yani yanlış anlaşılmasın Ali Sabancı'yı asansörde sıkıştırıp projemi dayamayacağım. Sadece projemin var olduğunu buna çok inandığımı ve bu projenin bana göre en önemli noktasının yüksek fayda,çok yönlü fayda ve çok düşük maliyetli olması.
Düzgün bir asansör cümlesi ile kapar mıyım sözü? İnanın kaparım. Salt ben değil hepimiz kaparız.
Neyse Ali Bey'e teşekkür edip daha çok kulaklarını çınlatmayalım. Zaten devamlı adamcağızı ana ana yakında sağ kulağını patlatacağım. Ama dikkat 'sağ kulak' :)
Dün bir uygulamadan söz ettiler. KISS ''Keep It Simple Stupıd!'' Hakikaten cümlenin tam karşılığından çıkın aslında hayatın her alanında böyle. Basite indirgemek, herkesin anlayabileceği dilden konuşmak. Söze eğer tamamen meslektaşlarla yapılan bir görüşme değilse jargon sokmamak en doğrusu. Bazen başıma öyle şeyler gelir ki birisi bir şey anlatırken cümle içinde bir kelime kullanır. Atıyorum bir anda 'benefit' der. Ve ben terslik ya işte o anda benefitin TR karşılığını hatırlamam. İşte o an lanet bir kopukluk girer beyinle kulak arasına. Kulak işitir ama beyin yeni söylenenleri algılamak yerine az önceki benefitte takılır kalır. Tamam bazı kelimeler hayatımızın çok içinde bunu kabul ediyorum bende defalarca defalarca kullanıyorum. Ama bazıları işte o bazılarında aklımıza ilk gelecek uygulama KISS :)
Hepinize KISS bir Asansör Cümlesi tavsiyesiyle...
Masamda işler beni bekler sanırım bloguma ilk kez bu saatte yazıyorum. Hepimize kolay bir iş günü olsun, sevgilerimle ve Kiss :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Günün bu saatinde bir bardak portakal suyu gibi geldi yazı bana :) keyifle okudum...
YanıtlaSilBen anlatmak istediklerimi (-ki özellikle yazı dilinde) çok fazla uzatanlardanım :) ve bundan şikayetçi olsamda severim.
Ancak kısıtlı zamanda mesleki jargon kullanmadan sade bir dille karşındakine bilginin özünü vermek gerçekten çok gerekli bir yetkinlik.Bu konuda kendimi geliştirmek için yol almam lazım ...
Ama okuduğum pozitif yönetim kitabınla hemen neyi düşünüyorum ...iyi olduğum yetkinliklerimi ve bunları geliştirmeti :) ( kitabı okumayanlar muhtemelen ne demek istediğim konusunda fikir sahibi olamayacaklar:)
KEyifli bir gün diliyorum sizlere ve bende KISS diyorum :)
Serhat,
YanıtlaSilÖnce teşekkür ederim yazıyı beğenmene sevindim. Ertuğrul Belen'de yazımı beğendiğini RT ederek göstermiş mutlu oldum.
Umarım sende bir ara bu seminere denk gelirsin cidden çok verimli ya da ben uygun bir zamanımda eğitimle iligli bir sunum hazırlayıp (kısa ve öz) sana gönderirim. Ama dediğin gibi birkaç cümle ile konunun özü hakkında bilgi verebilmeyi öğrenemek hayatın her alanında çok önemli.
İyi Haftasonları :)