29 Mayıs 2011 Pazar

Birisi Ödül mü Dedi :)

Şüphesiz ki bizim işimizde çok önemlidir performans değerlendirme, çalışan memnuniyet, ödüllendirme ve buna benzer konular... Ama ben bu yazımda ödüllendirmeden söz etmek istiyorum. Çeşitli şekillerde ödüllendiririz performansından memnun kaldığımız çalışanı ikramiye, laptop, cep telefonu, tatiller gibi maddi ödüller olacağı gibi bütün ekibin önünde teşekkür etmek plaket sunmak hatta fast-food restoranlarında görürüz ya hani ayın elemanı diye resmini asarlar işte bunlarda manevi ödüller olarak firmaların sık sık başvurduğu ödüllendirme yöntemidir.
Ama belli ki uluslararası sigorta şirketlerinden birinde bu ödüllendirme yöntemleri artık sıkıcı gelmeye başlamış ve cin fikirli ve sapkın IK'cıları yeni bir ödül yöntemi keşfedivermiş... Uzun uzun düşünülmüş olsa gerek ve sonunda yüksek performans gösteren satış ekibine ödül olarak grup seks uygun görülmüş ilginç ki ekipte pek hoşlanmış bu ödüllendirmeden... :)
Eeee değişen dünya diyip duruyoruz bu da değişikliğin ve modernliğin bir parçası olsa gerek... Ödül olarak grup seks!!! İster istemez düşünüyor insan bu nasıl bir mantık nasıl bir anlayış nasıl bir ödül hangi sancılı beyinlerden türüyor ve yine hangi sancılı beyinler bunu onaylayıp uygulamaya geçiriyor... Tek dileğim diğer firmalarında bu olaydan etkilenip benzer ödüller türetmemesi... Bu arada bu olayda o guruba dahil olup sonradan işinden edilen bir çalışanın itirafı... :) Sigorta firması bu olayın içinden nasıl çıkar nasıl aklar kendini işte bu da merak konusu bekleyip görelim bakalım...
Adam akıllı performans ödülleri almanız dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder